Zamieszczone przez Sev
Zabezpieczenie radia przed kradzieżą
Zwiń
X
-
Zabezpieczenie radia przed kradzieżą
Witam
fabryczne radia montowane są na standardowe śruby, i w przypadku kradzieży złodziej nie będzie miał żadnego problemu z ich odkręceniem.
Ostatnio wpadłem na pomysł wymiany tych śrub na takie z dość nietypowym łbem - wybór jest spory a próby odkręcenia bez odpowiedniego bitu raczej mało obiecujące ;-),
Poza tym myślałem też o zalutowaniu takiego łba na gładko , wtedy wyjećie radia będzie możliwe tylko z 220V lub jakąś gazową lutownicą ;-). Ale normalnie to radia się nie wyciąga nigdy - więc chyba żaden problem
Oczywiście jest to tylko sugestia co można zrobić i jak uprzykrzyć życie złodziejowi, natomiast pamiętajmy że nie tylko uczciwi userzy to czytają więc przemyślcie to dokładnie zanim się zdecydujecie na podanie jakiś swoich patentów/propozycji lub gdzieś widzianych zabezpieczeń
przykładowe bity ze strony Wiha, oczywiscie pierwsze trzy i ostatni mozna sobie darowac ;-)Załączone pliki- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
-
-
Zamieszczone przez shadoJac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto... Dojdziesz wtedy do wniosku, że delikatne wykręcenie radia to było najlepszą rzeczą jaką mogli zrobić....
Jeżeli moja odpowiedź okazała się pomocna, wciśnij "Pomógł" k
Polecam Szybkie pożyczki Rzeszów oraz Tanie ubezpieczenia OC Rzeszów
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez shadoJac_ek, żebyś się tylko nie zdziwił, jak ci w ramach rewanżu zdemolują auto...
Ja nie jestem z tych którzy po kradzieży potrafią sobie "odkupić" następnego dnia od złodzieja radio za 50 czy 100 zł, bo i o takich przypadkach słyszałem.
[ Dodano: Pią 25 Gru, 09 23:26 ]
Zamieszczone przez MaicroftW aucie ktore mam z firmy, a nalezy do prostych i popularnych szarpali dwa razy radio i w desce sa slady od podwazania bo radio nie chcialo wyjsc, a bylo tylko w takiej wciskanej ramce :roll:
Ja jestem jednak zwolennikiem utrudniania życia takim delikwentom- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
To może podłączać na noc auto pod 220V jak dotkną to im rączki uschną.Gdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!
UNIDEN USER
Komentarz
-
-
mikolaj93, i to by było najlepszeOpel Vectra 1.6 16V --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ALH+ --> Skoda Octavia I 1.9 TDI ASZ+ --> Ford Mondeo ST220 3.0V6 --> Skoda Octavia II 2.0 TDI BKD -->Vectra C OPC 2.8T -->Mitsubishi Lancer X 2.0DI-D --> Skoda Octavia 2 FL -->Renault Laguna III GT 2.0dci-->obecnie Toyota Auris IIFL Hybrid i Ford Focus MK3
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Maicroftw koncu masz AC
P.S. Wiem, bo sam miałem taki przypadek... :evil:...nie ma to jak Octavia :drive:
>>> STOP PIJANYM KIEROWCOM!!! <<<
Komentarz
-
-
pokręciłem się trochę po mieście, blachowkręty 4.2 x 16 są nie do dostania z takimi nietypowymi łbami jak spanner czy tri-wing, znacznie łatwiej znaleźć bity do odkręcenia niż śruby.
Pozostaje zalutować łeb :twisted:
I teraz pytanie - czy da się np do środka włożyć coś tak żeby było to łatwo później odlutować?- O2FL Combi 1.4TSI DSG , [SPRZEDAM]--> ramka do SWING/BOLERO - WOOD
Komentarz
-
-
ja moja skodzina pojechalem do polski na swieta rano dn.28,12,2009 ide do auta i szczena mi opadla moja OII stoi otwarta a w srodku dziura jak berlin nexusa niema troche sie wnerwilem myslac no ladnie teraz 850km bez radia no ale co zrobic po przyjezdzie do niemiec zglosilem to do ubezpieczalni i i radosc bo za ta kase co oni wyliczyli moge u kolegi "grygy" kupic cztery rns-y :lol:
Komentarz
-
Komentarz